Start2Choose Academy

Workshops

Maandelijks worden workshops georganiseerd met open inschrijving. Na het volgen van de workshops bij Start2choose ben je in staat ook anderen op dit gebied te coachen en/of begeleiden.

Start2Choose is een CRKBO geregistreerde instelling. Daardoor worden trainingen en workshops BTW vrij aangeboden.

Heb je interesse in een workshop of wil je meer informatie? Neem persoonlijk contact op!

 • Alle workshops zijn op HBO niveau
 • Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen
 • Alle 1 daagse workshops zijn van 09.30 – 16.30 uur bij Klooster Nieuwkerk in Goirle of op onze locatie in Oisterwijk
 • Alle dagdeeltrainingen zijn van 09.30 – 12.30 uur op onze locatie in Oisterwijk
 • Voor de workshop LinkedIn geldt een voorbereidingstijd van ca 1 uur. Naast deze voorbereidingsopdracht en de trainingsuren zijn er verder geen zelfstudie uren.
 • Voor de overige workshops geldt geen voorbereidingstijd of zelfstudie.

 

Workshop “Personal branding”

Wil jij ook weten wat jouw personal brand is? Jouw onderscheidend vermogen en hoe je dat kunt uitdragen? In een workshop van 3 uur leer ik jou wat personal branding is, hoe je jouw personal brand helder krijgt en zichtbaar maakt. Na de workshop ben je in staat om jouw onderscheidende vermogen over te brengen en weet je wat je te doen staat om zichtbaar te worden.

Workshop “Hoe word ik succesvol via LinkedIn”

Wil je weten hoe jij succesvol wordt via LinkedIn? Hoe je jouw toegevoegde waarde op social media kunt vergroten en wat de do’s en don’ts zijn m.b.t. LinkedIn, personal branding en netwerken? Dan is deze workshop iets voor jou! In 1 dag leer je waarom we niet meer zonder social media kunnen, waar je op moet letten en hoe je het effectief kunt gebruiken. Zichtbaar zijn en efficiënt gebruik maken van jouw social network zijn hierbij de kernwoorden. De ochtend is theoretisch van aard en ’s middags gaan we direct praktisch aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Je dient minimaal een profiel te hebben op LinkedIn om deel te kunnen nemen. Aan het einde van deze dag ontvang je een certificaat “LinkedIn Expert”.

‘Chantal is in staat een spiegel voor te houden die dwingt om over jezelf na te denken en de resultaten daarvan te kanaliseren naar concrete stappen voorwaarts.’

‘Om jezelf te kunnen herprofileren op de arbeidsmarkt heb je gewoon (professionele) hulp nodig.’

Paul Straatman

Hoofd bedrijfsbureau

Workshop “Leren netwerken”

Het lijkt moeilijk en lastig dat netwerken. Vaak voelt het voor velen als leuren met jezelf. Niets is minder waar! Netwerken is het leggen en onderhouden van contacten om deze effectief in te zetten. In 3 uur leer je hoe je dit kunt doen. Het leggen van contacten lukt vaak wel, maar het onderhouden ervan is al lastiger. Het effectief gebruiken is een kwestie van ‘weten hoe’ en gewoon doen. Ik leer je het ‘hoe’ en laat je ervaren dat netwerken leuk is. Je leert de do’s en don’ts van het netwerken, én het levert direct iets op: je gaat met een actieplan de deur uit!

 

Workshop “Creatief Curriculum Vitae en brief”

Ongeveer 60% van alle sollicitanten krijgt op dit moment geen reactie op een sollicitatie. Soms komen er wel honderden brieven en CV’s binnen op 1 vacature. Hoe zorg jij ervoor dat jouw brief en CV niet op de stapel ‘afgewezen’ belanden, maar dat je een uitnodiging krijgt voor een gesprek? In een 3 uur durende workshop laat ik je ’ervaren hoe jouw brief en CV opvallend en onderscheidend kunnen zijn. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw brief en CV! De workshop geeft inspiratie, zodat je vol goede moed met jouw CV de arbeidsmarkt kunt gaan veroveren!

 

Workshop “Sollicitatiegesprekken”

Hoe vaak voer je een sollicitatiegesprek? Voor veel mensen is het al weer enige tijd geleden dat ze een sollicitatiegesprek hebben gevoerd. Hoe verloopt een sollicitatiegesprek tegenwoordig? Hoe bereid je je voor? Wat zijn de meest gestelde sollicitatievragen? Al deze zaken komen aan bod in deze 3 uur durende workshop waarbij we ook aan de slag gaan met het daadwerkelijk oefenen van een sollicitatiegesprek.

 

Workshop “Boost jouw (werk)plezier & vitaliteit!”

De workshop ‘Boost jouw werkplezier en vitaliteit’ gaat voornamelijk in op het thema zingeving en het versterken van (werk)plezier. Je toetst in hoeverre jouw werk en/of leven in balans zijn als het gaat over hetgeen je mag doen, moet doen, wil doen en kan doen. Daarnaast komt de vitaliteitspiramide van Sonnevelt aan bod waarmee jij direct inzicht krijgt in wat nodig is om balans in leven en werk te bekrachtigen en wat je te doen staat als er sprake is van disbalans.

Ben jij je bewust van jouw energie bronnen en stress bronnen of energielekken? Ken je jouw stresstriggers en hoe zorg je er nou voor dat je balans houdt tussen wat moet, wat kan en wat je wilt? Hoe zorg je goed voor jezelf en welke keuzes maak je in jouw leven waardoor jij later terugkijkt op een leven dat jij ook wilde leven….?

Wij brengen deze zaken in een 1 daagse workshop op de mooie locatie klooster nieuwkerk in kaart en maken gebruik van inspirerende teksten, filmpjes, opdrachten en wandelcoaching. Wij maken inzichtelijk hoe je met meer plezier & vitaliteit kunt leven en werken. We zorgen dat je aan het einde van de dag naar huis gaat met voldoende inzichten en input om hier mee aan de slag te gaan! Zodat jij kiest voor jouw vitaliteit en meer balans in jouw leven!

 

Workshop “Word de beste versie van jezelf!”

De workshop ‘Word de beste versie van jezelf’ draagt bij aan het verhelderen en bekrachtigen van wie jij bent, waar jij voor staat en hoe je ervoor zorgt dat dit door de buitenwereld ook zo ervaren wordt.

In deze 1 daagse workshop op de mooie locatie klooster nieuwkerk maken wij jou bewust van hetgeen jou tegen houdt om jezelf echt zichtbaar te maken.  We gaan deze dag vooral praktisch aan de slag met mooie oefeningen en opdrachten zowel binnen als buiten in deze prachtige omgeving middenin de bossen. Doordat je niet alleen inzichten krijgt, maar ook direct ervaart waar eventuele blokkades zitten en wat nodig is om deze te doorbreken is deze dag erg effectief. We werken in kleine groepen met maximaal 10 deelnemers!

Logische niveaus van Bateson

‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’ Iedereen zou deze vragen regelmatig moeten stellen. Om de balans op te maken over je eigen loopbaan en vooral voordat je begint met solliciteren. Aan de hand van het model van Bateson krijg je antwoord op deze vragen en weet je na deze 3 uur durende workshop op welke punten je nog verder onderzoek nodig hebt om de volgende loopbaanstap te kunnen zetten. Als alle niveaus helder zijn ben je goed voorbereid om te netwerken, te solliciteren of je volgende opleiding te kiezen. De antwoorden geven je inzicht, overzicht en uitzicht!


 

Mogelijkheden voor andere trainingen, ook in-company:

3 daagse sollicitatietraining waarbij wordt stil gestaan bij: Omgaan met veranderingen; baanverlies verwerken aan de hand van veranderingscyclus Kübler Ross, Bateson; wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik; o.a. d.m.v. spellen Gerickens, hoe werkt de arbeidsmarkt anno 2016, netwerken en personal branding, CV, brief en gespreksvoering.

 • Hoe profileer ik mijzelf anno nu
 • Solliciteren anno nu
 • Jobcrafting; hoe houd ik het leuk op het werk en wat kan ik daar zelf aan doen?
 • Veranderen, haal eruit wat erin zit
 • Kom uit jouw comfortzone; je kunt meer dan je denkt
 • Anders omgaan met stress
 • Duurzame inzetbaarheid, wat doe jij?
 • Regie over je tijd
 • Word de beste versie van jezelf!
 • Boost jouw werkplezier & vitaliteit
 • Stress is ook een keuze!
 • Vitaliteit! Wat doe jij eraan?

‘Chantal is een trainer / coach pur sang. Ze heeft bij Safegroup en bij Juzt workshops verzorgd en doet dit op een natuurlijke en verfrissende wijze. Haar expertise op gebied van LinkedIn maar ook haar persoonlijke ervaring zet ze in om mensen in beweging te zetten. Ze is stijlflexibel en heeft humor met een goede dosis lef, dat brengt energie!’

Rosemarie Rops

Senior HR consultant, Juzt