Vormen van begeleiding

Loopbaantrajecten

Na een vrijblijvend oriënterend gesprek maak ik een voorstel waarin je vaak kunt kiezen uit kortdurende of langere intensievere trajecten. Ieder traject is maatwerk, maar om een beeld te hebben van mijn aanbod volgen hierna een aantal keuzemogelijkheden:

 

Loopbaancoachtraject 3 maanden

Gedurende 3 aaneengesloten maanden vinden tweewekelijks gesprekken plaats van 1,5-2 uur. We onderzoeken samen jouw kwaliteiten, vaardigheden, waarden, drijfveren en gaan op zoek naar jouw droombaanwens. We zorgen dat je antwoord krijgt op de vragen: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. De analyse maakt deel uit van dit traject. Het traject wordt afgesloten met een reflectieverslag. Gedurende deze 3 maanden vindt er telefonische en e-coaching tussen de gesprekken plaats.

 

Loopbaancoachtraject 6 maanden

Programma 3 maanden aangevuld met actief en praktisch werken aan het verbeteren van sollicitatievaardigheden; o.a. het optimaliseren van je brief, curriculum vitae, gespreksvoering, pitch, netwerken, social media en arbeidsmarktbenadering. Het gebruik van het netwerk van Start2Choose en efficiënt benutten van je eigen netwerk is hier ook een groot onderdeel van. Gedurende deze 6 maanden vindt er telefonische en e-coaching tussen de gesprekken plaats.

 

Wandelcoaching

Wandelcoaching maakt deel uit van alle trajecten en is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als grootste inspiratiebron wordt gebruikt. Door de natuur in te gaan, wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het proces van coaching. Zowel ik als coach als de coachee worden geïnspireerd door de wijsheid, kracht en creativiteit die in de natuur verborgen zit. Bovendien werkt de natuur ontspannend voor lichaam en geest, hetgeen sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten en gevoelsbelevingen.

De enorme rijkdom aan planten, dieren, objecten en landschappen kunnen op allerlei creatieve manieren worden benut. Ook is de natuur uitermate geschikt om symbool te staan voor de mentale of emotionele processen van de cliënten. De cliënt ziet deze gespiegeld in de omgeving. Omdat het lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert, komt ook de psyche en het leven van de coachee in beweging.

Wil je aansluiten bij een van onze maandelijkse wandelcoachsessies? Bekijk de flyer en meld je aan!

 

Arbeidsmarkttraject 3 maanden

Dit traject is geschikt voor mensen die reeds antwoord hebben op de vragen: ‘Wie ben ik, wat kan en wat wil ik?’. Aan het einde van dit traject heb je een onderscheidende CV, weet je hoe je een onderscheidende sollicitatiebrief kunt schrijven, ken je de do’s en dont’s van netwerken en weet je jouw netwerk uit te breiden en optimaal te benutten. Je leert optimaal gebruik te maken van social media en je kunt duidelijk in een pitch van 1 minuut vertellen wie je bent, wat je zoekt en wat jouw onderscheidend vermogen is.

 

Heb je hierin interesse? Neem persoonlijk contact op!


De kracht van Chantal is dat ze de mens mens laat zijn. Het traject en haar persoonlijke betrokken begeleiding voelden als thuiskomen. Ik ben eindelijk na al die jaren mezelf! Ik ben assertiever, sta zelfverzekerder in het leven en durf op mijn eigen gevoel te vertrouwen en dingen te doen die IK leuk vind en die mij energie geven. Ik doe ertoe! Iedereen zou zichzelf zo een traject moeten gunnen en niet pas net voordat je met pensioen gaat! Ik had dit jaren eerder moeten doen!

Cees Seebregts

gepensioneerde

Pensioen in zicht?

Bereik je binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en zie je daar tegen op of vind je het lastig je voor te stellen wat de mogelijkheden na jouw pensioen zijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak om samen met mij te kijken of we een klik hebben en ik jou in dit proces mag begeleiden om samen op zoek te gaan naar de invulling van jouw leven na de pensioendatum. In dit traject maak ik mensen bewust van hun eigen drijfveren, kwaliteiten en interesse gebieden waardoor men weer of nog meer van het leven gaat genieten! Hierbij maak ik gebruik van de Werk Energie Analyse, diverse andere werkvormen en wandelcoaching. Twijfel en tob niet langer, maar bel voor een kennismakingsgesprek!

Start 2 love life!

Korte begeleiding

Heb je meer behoefte aan korte ondersteuning of coaching dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

Curriculum Vitae of LinkedIn check

Wil je eens met een professionele blik naar jouw CV of Linkedin profiel laten kijken? Wil je weten hoe je zorgt voor een creatief en onderscheidend CV of profiel?  Laat dan een CV of Linkedin check doen. In een uur geef ik jou feedback op jouw CV of Linkedin profiel, laat ik creatieve CV’s zien die inspiratie bieden om met je eigen CV en LinkedIn profiel aan de slag te gaan. Je krijgt antwoorden op de vraag waar werkgevers en recruiters op letten en wat moet je doen om gevonden en/of uitgenodigd te worden.

 

Loopbaancheck

Een werkplezier gesprek, inclusief 1,5 uur rapportagebespreking plus 4 gesprekken van 1-1,5 uur waarin we samen jouw antwoorden zoeken op de vragen: ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’. Aan het einde van dit korte traject heb je de logische niveaus van Bateson helemaal helder voor jezelf.

 

Kortdurende coaching

Wil je af van een steeds terugkerend patroon en dit eindelijk doorbreken? In 3-5 gesprekken van maximaal 2 uur gaan we in op patronen die jou belemmeren in jouw functioneren en krijg je handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Er is maar 1 persoon nodig om te veranderen…..dat ben jij zelf!

Heb je hierin interesse? Neem persoonlijk contact op!

 

Doel van het werkplezier gesprek

  • Verbeteren van energiebalans, tevredenheid en motivatie
  • Inventariseren van overtuigingen en gedragspatronen
  • Realistische doelen leren stellen en keuzes te maken
  • Doelgericht sturen van jouw carrière door loopbaanstappen te formuleren
  • Formuleren van ontwikkelings- en opleidingsbehoefte
  • Instrument om te werken aan duurzame inzetbaarheid
‘ Chantal was in staat om binnen zeer korte tijd mij als persoon te doorgronden. Door haar laagdrempeligheid voelde ik mij meteen op mijn gemak bij haar. Zij maakt snel verbinding met mensen. Naar aanleiding van de Werk Energie Analyse heeft zij mij inzichten en tips gegeven die ik als zeer waardevol beschouw en die ik meteen in praktijk kan brengen. Zij is zeer kundig en heeft verstand van zaken, is pragmatisch en heeft een hands on mentaliteit.’ Marloes de Witte

Adviseur Particulieren Rabobank

Bewustzijn creëren

Het belangrijkste doel van  het werkplezier gesprek is bewustzijn creëren over jouw eigen drijfveren en kwaliteiten, zodat je weer met plezier en vol energie naar je werk gaat! Of dit nu je huidige baan betreft of een toekomstige functie. Want alleen werk dat echt bij je past, geeft steeds weer plezier, energie en voldoening!

Haal het beste uit jezelf! Daar pluk je niet alleen op je werk, maar ook in je privéleven de vruchten van!

 

Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven

Je medewerkers tot op hogere leeftijd gezond en vitaal kunnen laten doorwerken, dat is waar duurzame inzetbaarheid om draait. Zeker nu de werkende beroepsbevolking verder krimpt en vergrijst, is het van groot belang dat we voldoende aandacht besteden aan de productiviteit en inzetbaarheid van onze medewerkers. Investeringen in gezondheid, opleiding, ontwikkeling en bijvoorbeeld arbeidsverhoudingen bepalen de vitaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van onze medewerkers. Het werkplezier gesprek is een handig hulpmiddel om zowel op individueel als op teamniveau inzichtelijk te krijgen op welke manier mensen vitaal, betrokken en gemotiveerd aan het werk kunnen blijven.