Over Start 2 Choose

Kiezen voor je eigen geluk

Te veel mensen blijven hangen in oude vertrouwde patronen en vasthouden aan zekerheden ondanks dat ze niet gelukkig zijn. Velen herkennen een knagend gevoel van ongenoegen, ontevredenheid en/ of verveling en nemen niet de moeite om te onderzoeken wat daarvan de oorzaak is….jammer! Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk en dat betekent dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt! Je hoeft dus niet te blijven doorgaan terwijl je eigenlijk weet dat het niet de juiste koers is; niet ’jouw’ koers is. Vaak houdt angst je tegen: angst om je zekerheden los te laten, angst voor het onbekende. Ondanks dat je weet dat het niet goed zit, ga je toch door op de voor jouw vertrouwde weg. Het maken van een keuze kan echter een bevrijding zijn. Durf te kiezen voor jouw eigen geluk! Maak van moet ’moed’ en je hebt de keuze om gelukkig te zijn. Ga samen met mij op jouw ontdekkingsreis naar hetgeen jou energie geeft en jou weer laat stralen!

Daarnaast werkt Start2Choose nauw samen met andere ervaren loopbaanprofessionals en coaches om elkaars kennis en kunde te versterken en in de behoefte van de klantvraag te voorzien. Hierdoor is het mogelijk om ook grotere (outplacement) projecten te begeleiden. Van de voorlichting, tot het inrichten van mobiliteitscentra, alles wordt geregeld!

Coaching

Loopbaancoaching

Duurzame inzetbaarheid

Stresscounseling

Outplacement

Trainingen & workshops

De aanpak

We beginnen met vrijblijvend kennismaken om te zien of er een klik is. Dan kijk ik waar iemand nú staat, wat is er juist nú nodig? Met elkaar maken we helder wat de doelstelling is voor het coach- of loopbaantraject. Vervolgens bepaal ik welke coach het beste hierbij past en worden de stappen concreet gemaakt en aan de hand van de logische niveaus van Bateson gewerkt aan inzicht, overzicht en uitzicht. Hierbij worden patronen helder gemaakt én doorbroken. Tijdens ieder coachgesprek wordt bekeken wat er op dat moment nodig is en daar gaan we mee aan de slag. Hierdoor zijn alle trajecten op maat en persoonlijk toegesneden. Verbinding, vertrouwen en respect staan hierbij centraal.

Het traject bestaat meestal uit een een loopbaanscan, 6 individuele coachgesprekken en 3 workshops. Hierin kan uiteraard worden afgeweken indien onderdelen niet nodig blijken. De trainingen worden altijd verzorgd door Bob Mijling en Chantal van Erp.

Bedrijven

Start2Choose is HET bureau voor persoonlijke groei en balans! Bedrijven kan ik ondersteunen door samen te werken aan duurzame en vitale medewerkers. Hoe? Door nieuw perspectief te bieden, mensen in hun kracht te zetten, de juiste keuzes te laten maken en in balans te brengen. Hierbij fungeer ik als procesbegeleider. Ik maak mensen bewust van hun kwaliteiten en valkuilen, energiegevers en energienemers zodat ze deze kennen en beter weten in te zetten. Dit bewustzijn brengt werknemers én werkgevers verder.

Zeker nu de werkende beroepsbevolking verder krimpt en vergrijst, is het van groot belang dat we voldoende aandacht besteden aan de productiviteit en inzetbaarheid van onze medewerkers. Investeringen in gezondheid, opleiding, ontwikkeling en bijvoorbeeld arbeidsverhoudingen bepalen de vitaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van onze medewerkers.

Start2Choose een officieel CRKBO geregistreerde instelling die voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Daardoor worden trainingen en workshops BTW vrij aangeboden.

Uit de comfortzone

Je groeit pas ECHT als je uit je comfortzone durft te stappen: “Face your fears”. Graag help ik je daarbij. Ik zie een belangrijk samenhang tussen werk en liefde voor het leven, deze zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Start2Choose richt zich dan ook op het versterken van de kracht in zowel je leven als je loopbaan. Jij hebt de keuze. Blijf je waar je bent of zet je de eerste stap in jouw veranderingsproces. Start 2 love life…Start2Choose!

Duurzame inzetbaarheid

Mensen die ik begeleid komen weer in balans, hebben handvatten om patronen te herkennen en die te doorbreken, zijn zich bewust van kwaliteiten, valkuilen en drijfveren en daardoor bewust van hun kracht en hun eigen duurzame inzetbaarheid.

Hoe doe je dat duurzaam inzetbaar en vitaal blijven in deze turbulente tijd? Het belangrijkste hierbij is dat je je bewust bent van jouw drijfveren en kwaliteiten, zodat je met plezier en vol energie met je studie of werk bezig bent. Wanneer heb jij jezelf voor het laatst afgevraagd of je nog energie krijgt van de dingen die je doet? Beleef je nog voldoende plezier? Neem je voldoende rust en is er ruimte voor herstelmomenten? Dit laatste valt ook al niet mee….de huidige generatie krijgt namelijk in 3,5 maand evenveel prikkels te verwerken dan onze voorouders in een heel mensenleven! Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je en worden deze op de arbeidsmarkt nog wel gevraagd?
Alleen werk dat echt bij je past, geeft steeds weer energie, plezier en voldoening. Haal het beste uit jezelf, steeds weer. Daar pluk je zowel op je (toekomstige) werk als in je privéleven de vruchten van! Werken aan jouw duurzame inzetbaarheid is jouw verantwoordelijkheid! Ga ermee aan de slag!